Skip to content
Livrare gratuita la comenzi peste 300 lei. Vezi Promotiile

Comenzi telefonice L-D:08:00-17:00 0744 577 431 | hello@mun-mun.ro

Idei de cadouri de Moș Nicolae pentru copii: dulciuri, jucării și bucurii

de Miruna Carlan 17 Nov 2023
Idei de cadouri de Moș Nicolae pentru copii: dulciuri, jucării și bucurii

Se apropie mult așteptatul moment în care copiii își vor curăța singuri ghetuțele în așteptarea lui Moș Nicolae. Și pentru că fiecare perioadă vine cu provocările ei, venim în ajutorul tău cu multe idei! Nu știi ce cadou să-i faci celui mic cu ocazia zilei de Moș Nicolae? Atunci ai ajuns în locul potrivit pentru că în acest articol vom vorbi despre idei de cadouri de Moș Nicolae. De asemenea, abordăm și cum să faci alegerea potrivită în funcție de vârstă și interesele copilului tău.

 

Dar nu înainte de toate, tu știi care este povestea lui Moș Nicolae?

 

Moș Nicolae, cunoscut pentru bunătatea și generozitatea sa, este un personaj venerat în tradiția creștină. El a trăit în secolul al III-lea și a fost episcop în Lichia, în Anatolia de astăzi. Legenda spune că Moș Nicolae a dăruit daruri copiilor sărmani și a ajutat pe cei aflați în nevoie. Astfel, a devenit simbolul generozității și iubirii față de cei mai puțin norocoși. Ziua sa de sărbătoare, 6 decembrie, este momentul în care copiii primesc daruri ca semn de apreciere și încurajare a comportamentului lor bun.

Tradiția de a curăța ghetele pentru a primi mult așteptatele cadouri, a apărut atunci când Moș Nicolae a ajutat 3 fete sărmane. Acesta aflând care sunt nevoile lor, le-a oferit niște monede pe care le-a aruncat pe geam în timp ce dormeau. Acestea au picat fix în șosetelele și ghetele fiecărei fete, iar de atunci din generație în generație s-a transmis că Moș Nicolae lasă darurile în ghetuțe.

 

Cum să alegi un cadou potrivit pentru cei mici de Moș Nicolae? 

 

Moș Nicolae aduce cu el nu doar dulciuri și jucării, ci și cadouri speciale care să-i bucure pe copii și să le stimuleze imaginația. Pentru a face alegerea potrivită, este esențial să luăm în considerare două aspecte: vârsta copilului și interesele sale specifice.

 
Vârsta copiilor este importantă atunci când vine vorba de alegerea celei mai potrivite jucării de Moș Nicolae. 

 

  • 0-12 luni: Pentru cei mai mici, jucăriile cu activități și jucăriile pentru dentiție sunt ideale. Acestea îi ajută să descopere lumea înconjurătoare într-un mod sigur și stimulant.

  • 1-2 ani: Seturile de construcție și jucăriile de tras și împins pot fi o alegere minunată. Acestea contribuie la dezvoltarea coordonării și a abilităților motorii.

  • 2-4 ani: În această etapă, puzzle-urile, seturile de artă și jucăriile pentru îndemânare vor capta atenția copiilor și îi vor ajuta să-și dezvolte abilitățile cognitive și creativitatea.

  • 4 ani+: Jocurile de strategie, seturile de construcție complexe și jocurile de rol devin interesante acum. Acestea îi vor susține pe cei mici să gândească logic și să-și dezvolte imaginația.

 

Cunoașterea intereselor copiilor simplifică alegerea cadoului potrivit, aducând bucurie autentică și consolidând legăturile afective.

 

  1. Seturi de Construcție: Cadoul ideal pentru piticii pasionați de construcții și explorarea creativă: seturile din plăci magnetice Connetix, seturile creative din lemn de la Bavvic sau chiar seturile de macara și mașinuțe

  1. Artă și Creație: Pentru micuții artiști în devenire cadourile ideale de Moș Nicolae ar putea fi: seturile de pictură din bile de sticlă de la Djeco, planșele de colorat din silicon de la SuperPetit, creioane colorate și materiale de creație sunt perfecte.

  1. Muzică: Dacă cel mic adoră să descopere sunetele, instrumentele muzicale pentru copii sau jucăriile interactive muzicale vor fi o alegere excelentă pentru un cadou de Moș Nicolae. 

  1. Cărți Ilustrate: Cărțile ilustrate fascinează copiii și aduc povești viu colorate și personaje îndrăgite în lumea imaginară a celor mici. Pe MUN găsești o selecție cu cărticele frumos ilustrate care vor contribui la serile de spus povești.

  1. Jocuri creative sau puzzle-uri: Pentru momente distractive în familie, jocurile creative care se pot juca împreună cu cei dragi, cum sunt jocurile creative de la Djeco, sunt o alegere minunată.

În Universul Magic MUN ai posibilitatea de a găsi cadoul ideal pentru Moș Nicolae! Descoperă jucăriile ideale prin utilizarea filtrului după vârstă și arii de dezvoltare, asigurând alegerea perfectă pentru fiecare copil. De asemenea, poți explora o gamă diversificată de branduri îndrăgite de toți părinții.

Articol anterior
Urmatorul articol

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Notificare revenire in stoc

Choose Options

this is just a warning
Intra in cont
Coș cumpărături
0 produse